Kloklippning hos veterinär

nail-clipping-of-veterinaryMånga djur är rädda för sysslor som kloklippning, det är dock nödvändigt att de får sina klor klippta då det annars kan bli mycket plågsamt för djuret. Därför är det viktigt att man vänjer djuren redan sedan de är små att de behöver klippa klorna och att det inte är farligt. Ibland blir det dock så att de blir rädda ändå och att en del djur blir till och med aggressiva när det är dags för dem att få klorna klippta. Det kan helt enkelt vara svårt att som ägare få klippa klorna på egen hand och ibland blir det till och med så att djuret inte låter ägaren klippa klorna, på grund av att man exempelvis kommit för nära pulpan.

Då erbjuder veterinärer kloklippning, oftast görs detta per automatik vid många undersökningar där djuret ska vara nervöst men du kan även lämna in ditt djur för att få hjälp med kloklippningen. Veterinärer är djurvana och vet hur de ska hantera djuren för att få dem att vara lugna när det kommer till kloklippning. På så sätt går det mycket snabbt och enkelt och något som kan ha varit en timmar lång kamp för dig kan vara över på fem minuter när du går till en veterinär.

Många väljer att låta veterinären klippa klorna på djuren redan från start för att det är både smidigt och bekvämt, samtidigt så behöver man aldrig som djurägare oroa sig för att klippa för mycket på egen hand. Veterinären kan även lära dig hur du ska göra för att klippa klorna på ditt husdjur på ett bra sätt, om du är en ny djurägare är det därför alltid klokt att gå till veterinären i början så att de kan visa dig hur du ska ta hand om just ditt husdjur på absolut bästa sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*