Funderar du på att skaffa katt?

get-a-catKatt är vid sidan av hunden det mest populära husdjuret i Sverige och det är vanligt att man skaffar en katt till familjen. Felaktigt tror många att katter inte kräver så mycket och även om detta är mycket självständiga djur så finns det en hel del som man måste tänka på innan dess att man skaffar en katt.

Visst är det gulligt med en kattunge, men när du tar dig an en katt så är det viktigt att du ser till att katten är minst tolv veckor gammal, annars kan du få problem med den senare i livet. Katter får gärna vara äldre än så, faktum är nämligen att katten inte är ett flockdjur och det kommer inte att skada den att komma till din familj senare. Ni kommer att kunna skapa ett band till varandra ändå. Därför är det i många fall bättre ju längre man väntar när man köper sin katt.

Det finns dessutom många katter som behöver ett nytt hem, så kallade omplaceringskatter. Många tänker sig inte för innan dess att de skaffar en katt och det är därför viktigt att du känner med dig att du kan ge katten ett livslångt hem innan dess att du tar hem den. Även en katt kan bli sjuk och behöver därför en försäkring så att du kan ta hand om den när den mår dåligt. Det är extra viktigt att du ser till att den är försäkrad om det är en utekatt.

Katter behöver vård i form av mat, kärlek och pälsvård. Den behöver även ha en låda inomhus som den kan gå på för att göra sina behov. Utekatter väljer ofta att göra sina behov utomhus. Du bör vara på det klara med vilken plats en katt ska ha i ditt liv innan dess att du bestämmer dig för att skaffa en. Många katter lever i 20 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*